Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

Lliçó inaugural del curs 2017 - 2018

Aquest dimarts passat, dia 10 d’octubre, es va fer la Lliçó inaugural:

La depuració del magisteri. Els mestres de les escoles públiques de Llucmajor 1936- 1943

El claustre de St. Bonaventura ens va obrir les portes per a la inauguració oficial del curs. Hi assistiren els membres de l’Ajuntament i per part de la Conselleria, el Dr. General d’Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas.

Només començar, tenguérem el privilegi de poder comptar amb La coral juvenilSa Companyia dels Amics de la Música de Llucmajor, que com sempre merevellaren a tots els presents.

Tenint molt clar que els protagonistes del curs són els alumnes però que necessiten, al costat, al davant i al darrere, el guiatge dels grans, parlaren per part de l’Ajuntament, la Regidora d’Educació, Maria Barceló; de l’AMPA, el President Benet Llompart; i, del nostre centre, el Director Ricard Fernàndez.

Després sí que la paraula va ser dels ponents: Antoni Aulí i Joan Pons, d’AMEIB (Arxiu i Museu de l’Educació de les Illes Balears) que ens exposaren la seva recerca feta per a l’ocasió. Un treball únic i molt d’agrair. En primer lloc feren una situació històrica i ens aproparen a la terminologia de l’època, per després passar, mestre per mestre, de les escoles públiques de la vila, tant de nins com de nines, de Llucmajor, S’Arenal i S’Estanyol, les que hi havia en aquell moment en el terme municipal. Des d’aquí també els donam les gràcies i esperam poder veure publicada, properament, la lliçó.IMG 7095IMG 7112IMG 7097IMG 7117IMG 7092

Estàs aquí:Inici Activitats del centre Altres esdeveniments Lliçó inaugural del curs 2017 - 2018