L’IES Llucmajor i Panasonic creen una aula-taller pionera per impulsar l’ensenyament dels sistemes de climatització

7 de maig de 2021 – Panasonic Heating & Cooling Solutions ha signat un conveni de col·laboració amb l’IES Llucmajor per impulsar la creació de l’Aula Panasonic, un espai dedicat a l’ensenyament d’estudiants i professionals en les tecnologies de climatització. La inauguració d’aquesta aula-taller permet reforçar els vincles entre la formació professional i l’empresa privada d’una forma innovadora, potenciant l’aprenentatge de sistemes de climatització avançats i eficients. 

La signatura del conveni s’ha realitzat en el marc de la inauguració de l’Aula Panasonic a les instal·lacions de l’IES Llucmajor, amb una presentació de la tecnologia i dels equips de refrigeració amb CO2 de Panasonic. Aquests sistemes són un referent en sostenibilitat, que ofereixen un gran estalvi energètic amb el màxim respecte pel medi ambient.

Aquesta col·laboració ha estat possible gràcies a la donació dels equips per part de Panasonic a l’IES Llucmajor i l’aposta econòmica que ha fet el centre per poder realitzar aquesta instal·lació. També ha sigut imprescindible la tasca del professorat dels departaments d’Electricitat, d’Instal·lació i Manteniment, i d’Energia i Aigua, que ha dedicat un gran esforç en la planificació i muntatge de la instal·lació i la col·laboració de l’empresa Cofrisa.

Les exigències tècniques d’aquest tipus d’instal·lació requereix de professionals qualificats, el que es pretén aconseguir a través de l’aula-taller que estarà activa a l’IES Llucmajor de forma permanent, i on el professorat del departament d’Instal·lacions i Manteniment, l’alumnat de l’IES i els professionals del sector podran formar-se i actualitzar-se. 

Des de l’IES s’ha impulsat aquest projecte amb molta il·lusió i s’espera que les administracions se sumin a la iniciativa per tal de poder-li donar continuïtat i ser un referent formatiu i desenvolupament. 

A la signatura del conveni ha assistit el Sr. Toni Baos, Director General de Formació Professional del Govern Balear; Guillem Roig, Regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llucmajor; i Maria Francisca Lascolas, Regidora d’Educació de l’Ajuntament de Llucmajor.

 

Sobre l’IES Llucmajor

El centre ofereix els cicles de Formació Professional de Grau Mitjà en Instal·lacions Frigorífiques i de Climatització i en Instal·lacions de Producció de Calor i el Cicle de Grau Superior en Eficiència Energètica i Energia Solar Tèrmica. 

 

Per a més informació sobre l’oferta formativa de l’IES Llucmajor i de la Formació Professional, visiti:

http://iesllucmajor.org/

http://www.caib.es/sites/fp/ca/

 

Per a més informació sobre Panasonic, visiti https://www.aircon.panasonic.eu/ES_es/